Andaliman peper

Andaliman peper

Andaliman peper Zanthoxylum acanthopodium, Intir intir, tabia bun

  • Intense citrussmaak
  • Wilde peper uit de jungle
  • Handgeoogst en zongedroogd
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Mild pittige peper met intense citrusnoten

Andaliman peper is een wilde peper van het Indonesische eiland Sumatra. Deze peper heeft een fruitige smaak met intense noten van citrus. De inwoners van Sumatra noemen andaliman peper daarom ook intir-intir of citroenpeper. Andaliman peperbollen zijn mild pikant. De peper heeft een licht prikkelend en verdovend effect op de tong, net zoals Szechuanpeper.

Handgeoogste peperbessen uit de jungle

De zeldzame andaliman peperstruiken groeien in het wild in de jungle in Sumatra. De ranken met peperbessen worden met de hand geoogst. Daarna laat men deze ranken drogen in de zon in rieten manden. Tijdens het drogen verliezen de bessen ca. 90% van hun gewicht. Voor 1 kilo andaliman peper heb je dus heel veel verse peperbessen nodig.

Onmisbaar in lokale gerechten van de batak

De lokale bevolking van Noord Sumatra, bekend als de batak, gebruiken andaliman peper dagdagelijks in hun gerechten. Ze mixen Andaliman met galangal, kurkuma, look, gember, kaffir limoenblaadjes, sjalotten, citroengras en chili's om kip, varken en vis op smaak te brengen. Andaliman peper is ook een vast ingrediënt in arsik, een Indonesisch visgerecht.

Gebruik

Andaliman peper is lekker bij vis, zeevruchten, kip, curry's, stoverijen, salades, exotisch fruit en Aziatische gerechten. Combineer met chili's in pittige salsa's.

Je kan de pepers heel gebruiken in stoverijen en chutney's. Wil je de peper gebruiken in fijne gerechten, dan kan je de houtachtige schil van de peper best openbreken en de korreltjes binnenin gebruiken. Of maal de pepers fijn in een vijzel en doe ze in een zakje zodat je ze achteraf makkelijk kan verwijderen. Voeg andaliman peper, heel of gemalen, bij voorkeur toe op het eind van de kooktijd zodat de smaak optimaal bewaard blijft.

Samenstelling

Hele andaliman peperbollen. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Andaliman peper is minstens houdbaar tot 01-03-2023 (20g). Droog, donker en koel bewaren.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar