Agavesuiker

Agavesuiker

Agavesuiker

  • Natuurlijke suiker van agave
  • Intens zoete smaak
  • Lage GI
  • Minder calorieën
  • Goed oplosbaar
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Natuurlijke suiker van biologische agave

We maken onze agavesuiker van het sap van biologische blauwe agaveplanten. Na de oogst, persen we het sap en koken we het langdurig in bij lage temperatuur. Hierdoor krijg je donkere agavesiroop. Door deze siroop nog verder te laten inkoken, krijg je zuivere bruine agavesuiker. We voegen geen smaakstoffen, bewaarmiddelen en andere additieven toe.

Intens zoete smaak

Agavesuiker heeft een intens zoete smaak. Het smaakt bijna 60% zoeter dan gewone kristalsuiker. Hierdoor hoef je minder suiker te gebruiken wanneer je suiker vervangt door agavesuiker.

Lage glycemische index en weinig caloriëen

Suiker van de agaveplant heeft een hele lage glycemische index (GI 10-12) in vergelijking met gewone suiker (GI 68). Het bevat ook maar 1/4 van het aantal calorieën in kristalsuiker. Je kan beide suikers op dezelfde manier gebruiken. Agavesuiker is dan ook een gezond alternatief voor geraffineerde witte suiker.

Van wilde agave

Onze biologische agavesuiker komt van wilde agaveplanten uit de Mexicaanse hooglanden rond Jalisco. Daar groeien de planten op zanderige bodems in hun natuurlijke habitat: een droge, woestijnachtige omgeving onder een azuurblauwe hemel. Een guur klimaat waar weinig andere planten floreren. Maar onze agaveplanten doen het er prima!

Gebruik

Agavesuiker lost goed op in warme en koude gerechten. Je kan het in elke recept gebruiken dat voor gewone suiker vraagt. In gebak en desserts, over pannekoeken, in dranken,... Gebruik agavesuiker ook in Mexicaanse zoete lekkernijen zoals churros, empanadas en flan de queso.

Samenstelling

Zuivere agavesuiker van biologische agaveplanten. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Agavesuiker

Voedingswaarde per 100g

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar