Agavesiroop donker bio

Agavesiroop donker bio

Agavesiroop donker bio Agavenectar, Agavediksap

  • Van wilde agave
  • Lage Glycemische Index
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Donkere siroop boordevol gezonde voedingsstoffen

Onze agavesiroop heeft een donkere kleur. Die natuurlijke kleur is het resultaat van een vertraagd productieproces met lage temperaturen. Zo blijven de voedingsstoffen in de siroop optimaal bewaard. Deze siroop is ongeraffineerde siroop.

Van wilde agave voor topkwaliteit

Onze biologische agavesiroop komt van wilde agavecactussen uit de Mexicaanse hooglanden. Daar groeien de planten op zanderige bodems in hun natuurlijke habitat: een droge, woestijnachtige omgeving onder een azuurblauwe hemel. Een guur klimaat waar weinig andere planten floreren. Maar de agaveplanten doen het er prima! Het resultaat is deze donkere, biologische agavesiroop van uitzonderlijke kwaliteit.

Exotische suikervervanger

Siroop van de agaveplant heeft een heel lage glycemische index (GI 15). Het bevat ook 25% minder calorieën dan suiker. Toch smaakt agavesiroop 25% zoeter dan suiker. Een bijzonder gezonde vervanging voor gewone suiker dus! Bovendien kan je agavesiroop eenvoudig oplossen in warme en koude dranken of verwerken bij het bakken.

Van Azteeks honingwater tot Spaanse tequila

In het Oude Mexico was agave een heilige plant. De Azteken gebruikten het "honingwater" voor zowat alles. De kern aten ze als groente, van de bladvezels maakten ze kledij, papier, touw of matten en de bladtanden waren geschikt als naalden. Later maakten de Spaanse conquistadores en de Mexicanen er de welbekende dranken tequila en pulque van.

Agavesiroop gebruiken

Agavesiroop vervangt suiker of honing. Het lost eenvoudig op in water, yoghurt of drankjes en laat zich mengen in warme en koude bereidingen. Deze donkere agavesiroop is door de lage concentratie aan water ook ideaal om te bakken. Agavesiroop verbetert de natuurlijke smaak van voedingsmiddelen.

Samenstelling

100% zuivere agavesiroop. Volledig natuurlijk en zonder toevoegingen.

Bewaring en houdbaarheid

Agavesiroop donker bio is minstens houdbaar tot 06-10-2023 (0.35l). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Agavesiroop donker bio

Voedingswaarde per 100g
Energie1275 kJ
Energie300 kcal
Koolhydraten75g
waarvan suikers75g
Eiwitten0.5g
Vetten0.5g
Verzadigde vetten0.1g
Vezels0.5g
Natrium12mg

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Aanverwante Producten

KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar