Acaciahoning bio

Acaciahoning bio

Acaciahoning bio

  • Europese oorsprong
  • Blijft lang vloeibaar
  • Uit gecontroleerde biologische landbouw
  • 100% natuurlijk en zonder additieven

Heldere, vloeibare honing

Acaciahoning blijft langer vloeibaar dan andere biologische honingsoorten. Dat komt omdat er meer fructose in zit. Biologische acaciahoning is één van de helderste honingsoorten ter wereld. Het is zo helder dat je er bijna door kan kijken, prachtig! De honing smaakt mild en zacht. Deze honing verspreidt bovendien een aangenaam bloemig aroma.

Natuurzuivere topkwaliteit uit Spanje

Deze honing wordt geproduceerd in de omvangrijke acaciabossen in het zuiden van Spanje, zonder enige verdere vermenging. Kilometers ver rond de bijenkasten bestaan de bronnen van stuifmeel en nectar vrijwel uitsluitend uit acaciabomen en struiken, samen met de spontane vegetatie die ecologisch wordt beheerd.

Kwaliteitsgarantie

Onze acaciahoning is biologisch gecertificeerd, onbewerkt, puur en natuurzuiver. Het bevat geen toevoegingen en is op een natuurlijke manier, zonder opwarming, verwerkt. Deze honing voldoet aan hoge kwaliteitsnormen en is onderworpen aan een uitgebreide analyse. Onze honing wordt zorgvuldig gecontroleerd zodat we er zeker van zijn dat de bijen geen suiker bijgevoederd krijgen tijdens de bloeiperiode.

Biologisch, onbewerkt en ongemengd, dat merk je

Onze acaciahoning is biologisch gecertificeerd, onbewerkt, puur en natuurzuiver. De honing wordt ontdaan van kleine onzuiverheden maar blijft verder onbewerkt.

Kleurverschillen door temperatuurverschillen

Biologische honing, ook van dezelfde soort, vertoont van nature grote kleurverschillen. Dat fenomeen wordt nog versterkt door oogstperiode, temperatuurverschillen en bewaaromstandigheden.

Daarom worden verschillende oogsten vaak gemengd op een constante kleur. Dat staat leuk in de winkelrekken en geeft herkenning voor de consument. Maar voor deze hoge kwaliteitshoning hebben besloten om dat net niet te doen. Deze honing wordt meteen verwerkt en niet bewaard om te mengen voor een constante kleur.

Grote kleurverschillen in deze bio acaciahoning zijn dus mogelijk. Dit natuurlijke fenomeen doet geen afbreuk aan de natuurlijke kwaliteit. Integendeel, het is er het beste bewijs van!

Acaciahoning gebruiken

Acaciahoning combineert ideaal met kaasschotels en thee. Je kan het ook gebruiken om gerechten te zoeten. Natuurlijk mag je soms ook een lepeltjes rechtstreeks uit de pot eten, we zullen het niet verklappen.

Samenstelling

Koudgeslingerde acaciahoning van Europese oorsprong. Biologisch, natuurzuiver en zonder additieven. De bijen worden tijdens de bloeiperiode niet bijgevoederd.

Bewaring en houdbaarheid

Acaciahoning bio is minstens houdbaar tot 30-06-2022 (500g). Droog, donker en koel bewaren.

Voedingswaarde van Acaciahoning bio

Voedingswaarde per 100g

Voorzorgen

Onbewerkte honing kan gaan kristalliseren. Dit herken je aan een witte neerslag. Deze kristallisatie is volkomen natuurlijk. Het doet geen afbreuk aan de kwaliteit. Maak gekristalliseerde honing weer vloeibaar door de honingpot enige tijd in handwarm water (maximum 40°C) of op de verwarming te plaatsen. Let op dat de honing niet te warm wordt. Dan verdwijnen heel wat voedingsstoffen. Roer in de licht opgewarmde honing om de natuurlijk romige of vloeibare textuur te herstellen. Opwarming kan de kleur van de honing wijzigen. Ook dat is een heel natuurlijk fenomeen.

Allergeneninfo

Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.

Recepten

honey
KWALITEIT VERZEKERD
door controles en analyses
GRATIS VERZENDING
voor bestellingen vanaf € 35
MORGEN IN HUIS
op werkdagen voor 20u besteld
NOG VRAGEN?
We staan voor je klaar